visit this site right here fake rolex More info about rolex replica, More about the author replica watches hop over to this site fake watches, look at these guys replica rolex why not find out more relojes replicas, supply fake rolex websites replica rolex, discover here repliki zegarków try these out replicas de relogios.

Новини про паркет, Паркетна дошка, Ламінат, Плінтус та фанеру

Отримати безкоштовну консультацію
 
 
 

Покриття для паркету - лаки та масла - виконують захисні та декоративні функції. Лаки поділяються на такі групи:

    • лаки на водній основі (дисперсійні),
    • лаки на розчинниках,
    • двокомпонентні лаки,                                                                                                                                                   

  Сучасні водно-дисперсійні лаки мають цілу низку привабливих властивостей. При надзвичайно високій зносостійкості лаки цієї групи практично не містять шкідливих для здоров’я людини речовин, не горючі. Вони дозволяють отримати гарне покриття, стійке до хімічного впливу і придатне до застосування майже у всіх випадках. Якість одержуваного лакового покриття багато в чому залежить від товщини шару, що наноситься. Тому фахівці рекомендують застосовувати спеціальні фірмові валики з ворсом 5-8 мм. Використання валиків з матеріалу типу поролону не бажано, оскільки робота з ними призводить до утворення великої кількості повітряних бульбашок. Для отримання найкращого результату лаки на водній основі  слід наносити при температурі 15-20 С° і відносній вологості 50-70%.  

 Лаки на розчинниках  виготовляють на основі синтетичних смол, частіше за все алкідних. До числа їх позитивних властивостей можна віднести  в першу чергу малу схильність до склеювання бічних поверхонь фрагментів дерев’яних покриттів. Відсутність води в складі цих лаків дозволяє безбоязно використовувати їх для обробки паркету з таких вибагливих порід дерева, як бук і клен. Слід враховувати, що, володіючи високими просочуючими властивостями, лаки на основі синтетичних смол в значній мірі змінюють первинне забарвлення деревини, як правило, деревина стає більш насиченою. Ці лаки наносять, по можливості, тонкими шарами, при збільшенні витрати лаку до 120 г/м.кв. Надзвичайно зносостійка і еластична плівка виходить при використанні двокомпонентних лаків. Полімеризація цих лаків, що виготовляються на поліуретановій основі, відбувається  в результаті хімічної взаємодії двох точно дозованих компонентів лаку після їх змішування. Розведений лак повинен бути використаний протягом кількох годин. Застосування лаків цієї групи  також може викликати зміну тону деревини.     

 З метою зменшення впливу лаків на колірну тональність паркету в деяких випадках може бути рекомендовано застосування лаку-грунтовки, що дозволяє зберегти світлий відтінок дерева. Грунтовка також дозволяє знизити ймовірність склеювання бічних країв паркетин і ізолювати основний лаковий шар від залишків шпаклівок. Вибір грунтовки визначається типом обраного лаку, який буде наноситися на паркет. Під водно-дисперсійні лаки слід використовувати водні грунтовки, під лаки на розчиннику і поліуретанові лаки - грунтовки, що містять розчинник. Кожен виробник лаку має свої грунтовки і бажано використовувати грунтовку саме цієї фірми-виробника, що і лак. Також фахівці радять застосовувати для лаку і грунтовки різні валики.