visit this site right here fake rolex More info about rolex replica, More about the author replica watches hop over to this site fake watches, look at these guys replica rolex why not find out more relojes replicas, supply fake rolex websites replica rolex, discover here repliki zegarków try these out replicas de relogios.

Новини про паркет, Паркетна дошка, Ламінат, Плінтус та фанеру

Отримати безкоштовну консультацію
 
 
 

У момент, коли ваш паркет вже пошліфований, варто задуматись про те, який лак до підлоги обрати.

Для чого покривати дерев'яну підлогу лаком? Які види лаку існують? Скільки шарів наносити? Чи потрібно грунтувати поверхню перед нанесенням лаку? 

Відповівши на всі ці запитання ви зможете зробити правильний вибір.

Отже, з якою метою ми використовує лакове покриття. Головним чином, для того, щоб зберегти підлогу від різного роду пошкоджень, а також, щоб підкреслити естетичну привабливість. Усі лаки утворюють еластичну захисну плівку, яка і дозволяє досягти максимальної надійності при експулатації. Харектиристики цієї плівки будуть залежити від виду лаку, який ви оберете.

Умовно їх можна поділити на види:

У кожного виду свої переваги та недоліки.

  1. Водний поліуретановий лак здобув свою популярність, насамперед, через високу екологічність, та стійкість до ходьби по поверхні підлоги. Також до переваг можна віднести те, що за один день можна нанести декілька шарів лаку, що є особливо актуальним для тих, хто прагне, як найшвидше заселитись у нове помешкання. Варто згадати, про високу адгезію ( міцне поєднання із поверхньою підлоги), стійкість до горіння, та всиоку еластичність. Серед недоліків є те, що він є вразливим до змін температури та вологості у приміщенні, а також складність у догляді.
  2. Лак на поліуретановій основі - є стійким до різного роду хімічних пошкоджень, а також не надто "примхливий" щодо вологості під час нанесення. Також, слід відмітити, що даний лак швидше набирає міцності порівняно з іншими. Однак, якщо порода дерева має світлий відтінок, то при нанесені, можливе вигорання деревини, що призведе до більш жовтуватого відтінку.
  3. Кислотний лак - вважається найбільш міцним у питанні водостійкості. Наступним плюсом можна назвати те, що він є економним у порівнянні з іншими лаками. Часто використовуєтсья у закладах громадського харчування ( ресторанах, кафе, готелях) через свою стійкість. Проте, не слід забувати про те, що у його основі була застосована кислота, яка є шкідливою для організму людини. Під час нанесення потрібно бути максимально обережним, у спеціальному одязі, та распіраторі. Вікна також повинні бути відчинені. Серед недоліків також важливим є жовтіння деревени.

Після того, як ми розглянули види лаків, потрібно визначитись скільки разів будемо наносити.

При використанні водного лаку обов'язковим є нанесення першого шару грунту. Це робить для того, щоб вода, яка є в основі такого лаку не деформувала деревину.

З усіма решта, найбільш поширеним варіантом є трьохразове нанесення.

Так коротко ми розглянули питання стосовно лаку до підлоги. Якщо виникнуть додаткові питання ми з радістю дамо відповідь стосовно даної теми.