visit this site right here fake rolex More info about rolex replica, More about the author replica watches hop over to this site fake watches, look at these guys replica rolex why not find out more relojes replicas, supply fake rolex websites replica rolex, discover here repliki zegarków try these out replicas de relogios.

Новини про паркет, Паркетна дошка, Ламінат, Плінтус та фанеру

Отримати безкоштовну консультацію
 
 
 

Масивна дошка з ясена – ключові характеристики


Деревина ясена відрізняється міцністю і пружністю, що помітили ще наші предки. Вони робили з нього бойові палиці, луки, стріли та інші знаряддя. Зараз масивні дошки з ясена найбільш затребувані на українському ринку. Така популярність обумовлена тим, що при експлуатації дерево схоже на міцний дуб, але по красі воно порівняно з червоним деревом.


Ясен — міцне дерево, що належить до технічних порід. Його використовують в тих випадках, коли потрібна велика щільність і міцність деревини. Таким характеристикам повинно відповідати підлогове покриття. Вартість паркетної дошки з масиву даної породи варіюється в залежності від різних факторів.

Характеристики деревини:


Ясен звичайний (високий) — це дерево, поширене на території країн центральної Європи, південно-західної Азії, Японії і в США. Особливо багато ясенів в Україні. Висота дерева — від 20 до 30 метрів (іноді навіть 40). Існують сорти, які ростуть в основному біля водойм, і ті, які люблять вапняний ґрунт.

Зазвичай заболонь і ядро мають аналогічний відтінок. Але зустрічаються і незначні відмінності: заболонь може бути світло-бурою, а ядро — жовтуватим або рожевим. Найбільш красивою колірною варіацією вважається оливковий відтінок зі світло-коричневими хвилеподібними ділянками. Відповідно, і вартість на такий ясен найбільша.

Підлоги з масиву ясена служать дуже довго, зберігаючи при цьому свій первісний вигляд. Адже колір деревини майже не змінюється з часом. Дерево ясена дуже схоже на дуб, проте воно має світліший відтінок і позбавлене серцевинних променів. Крім того, ясенева дошка злегка пориста, що добре проглядається на річних кільцях. Її поверхня має легкий матовий відблиск, в процесі знебарвлення вона отримує відтінок сивини. За допомогою обробки можна надати деревині інший відтінок, наприклад, карамельний, білий або ванільний.

Відмінні властивості:


Дошки з ясена дуже часто використовуються при виготовленні підлогових покриттів. Підлога з даної деревини відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками. Це забезпечується високою міцністю, ударною в'язкістю, щільністю і красивим зовнішнім виглядом. Завдяки тому, що деревина обробляється дуже просто, і при її висушуванні не утворюються тріщини, ясен можна з упевненістю назвати одним з кращих матеріалів для підлоги.

Крім того, масивні дошки з ясена мають такі властивості:

  • Зносостійкість лицьового шару паркетної дошки. Забезпечується великою твердістю деревини. Захистити підлогу і надати їй додаткову зносостійкість можна за допомогою лаку.
  • Високі експлуатаційні характеристики. Дерево належить до важких порід. Міцність можна визначити по ширині річних шарів — чим вони ширші, тим міцніше деревина.
  • Хороша еластичність. Ясенева деревина відрізняється гнучкістю, що досить важливо для підлоги. Цією властивістю ясен схожий на бук.
  • Велика довговічність. Підлога з масивної дошки ясена прослужить довгі роки. Це підтверджується великою кількістю відгуків. Якщо поверхня виробу покрита лаком, термін її служби може становити кілька десятків років.
  • Дуже гарний малюнок деревини. Ясен нагадує дорогі породи дерева («екзотику»), але за ціною він набагато доступніший.
  • Геометрична стабільність. Масивна ясенева дошка має низьку гігроскопічність, не жолобиться і майже не зсихається, а також зберігає свою первинну форму.

 

  • Паркетна Масивна Дошка Ясен Масивна Дошка ЯсенЯсенева Масивна Дошка