visit this site right here fake rolex More info about rolex replica, More about the author replica watches hop over to this site fake watches, look at these guys replica rolex why not find out more relojes replicas, supply fake rolex websites replica rolex, discover here repliki zegarków try these out replicas de relogios.

Новини про паркет, Паркетна дошка, Ламінат, Плінтус та фанеру

Отримати безкоштовну консультацію
 
 
 

Всі хімічні складники, які застосовуються для паркетних робіт, поділяються на:

  • Дисперсійні. Такі клеї призначені для приклеювання паркету не повинні містити більше 4-6% води,в кращих клеях цей показник не перевищує 2-4%. Дисперсійний клей можна застосовувати для приклеювання штучного паркету за умови, що відношення ширини паркетної планки до її товщини не перевищує 3-3,5. Не рекомендується використовувати дисперсійні клеї для склеювання паркету з бука й інших вибагливих порід дерева. Покладений на дисперсійний клей паркет починають шліфувати через 5-7 днів.

 

  • Каучукові. Ці клеї більш універсальні і не мають обмежень по застосуванню. Їх використовують для приклеювання паркету та фанери всіх видів на будь-які основи. По настеленому паркеті можна ходити через добу, а шліфувати через 3-5 діб. 

  • Двокомпонентні. Клей не містять води і розчинників. Полімеризація відбувається в результаті хімічної реакції між компонентами після їх змішування. Час використання такого клею становить 40-120 хв. Тому необхідно володіти певними навичками, щоб встигнути зробити весь обсяг. Невикористаний клей застигає і стає непридатним для використання. Добра адгезія майже з усіма матеріалами і відсутність усадки при полімеризації дозволяють застосовувати клей для будь-якого виду паркету. Особливо  рекомендуються такі клеї для приклеювання готового (покритого лаком у заводських умовах) паркету і масивної дошки. Двокомпонентні клеї мають невеликий час полімеризації і швидко набирають міцність. Шліфування паркету можливе вже через 24 год. після укладання. Всі клеї незалежно від їх типу, наносять на основу за допомогою зубчастого шпателя. Витрата клею і розмір зубів шпателя зазначений на упаковці з клеєм. Щоб уникнути грубих помилок, неухильно дотримуйтесь рекомендацій фірми-виробника щодо застосування клею або краще довірте цю роботу фахівцям.